Zoekwoordenonderzoek laten uitvoeren?

Wat is een zoekwoordenonderzoek?
Het zoekwoordenonderzoek of keyword onderzoek zorgt voor inzicht in het ontdekken van zoektermen die mensen gebruiken om te zoeken naar een dienst of product. Welk zoekwoord of zoekterm wordt vaak gebruikt in jouw branche? En wat zijn gerelateerde zoekwoorden / zoektermen die interessant kunnen zijn? En daarnaast kijken naar de relevantie per zoekwoord / zoekterm en de concurrentie.
Een zoekwoord is overigens maar één woord en een zoekterm zijn meerdere zoekwoorden. 

 

Waarom is het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek een must?
Zonder zoekwoordenonderzoek ben je als een piloot zonder eindbestemming. Je vliegt maar wat rond, zonder een idee te hebben welke kant je daadwerkelijk op gaat. Zonder doel heb je geen eindbestemming. Elke pagina op jouw website moet voorzien zijn van slechts één doel. Deze pagina heeft bijvoorbeeld als enige doel: het zoekwoordenonderzoek.

Aan de hand van het doel van een webpagina, bepaal jij de zoekwoorden en zoektermen waar je op gevonden wilt worden. Zonder deze woorden wordt het schrijven van content lastig.  Het zoekwoordenonderzoek vormt een sterke  basis voor jouw SEO.

En natuurlijk kun je tussendoor van koers wisselen, als de eindbestemming maar duidelijk is.

Zoekwoordenonderzoek uitbesteden aan Studio Schultz

Heb je ooit zelf jouw website teksten geschreven en kom je er nu achter dat deze geoptimaliseerd moeten worden met relevante zoekwoorden of zoektermen om je vindbaarheid op Google te vergroten? Of heb je nog niets 'op papier' staan, maar wil je jouw teksten gelijk voorzien van de juiste woorden?

Stappenplan zoekwoordenonderzoek

Brainstormsessie
Heeft jouw website slechts één doel? Of heb je, zoals deze website, meerdere doelen? Samen bepalen we tijdens de brainstormsessie (30 minuten) de basis van het zoekwoordenonderzoek; dus: op welke zoekwoorden wil je dat (potentiële) klanten jouw website vinden?

Zoekwoorden analyse
Als SEO expert kruip ik in de huid van jouw klant. Welke zoekwoorden worden door hun ingevuld op Google? Wat genereert de meeste conversie en kliks?

Ik maak een uitgebreide zoekwoordenanalyse zodat jij jouw website teksten kunt aanscherpen en (nog) beter gevonden kunt worden in Google. Wil je het schrijven van SEO teksten ook uitbesteden aan mij?

 

SEO teksten (aanvullend)
Het zoekwoordenonderzoek vormt de basis van alle content op jouw website. Wil je het schrijven van de SEO teksten ook uitbesteden aan mij? Dat kan! Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken of kijk alvast op hier.