SEO uitbesteden aan Studio Schultz?

Wil je een top positie bereiken in de gratis zoekresultaten van Google?

Wil jij ook zo hoog mogelijk in de organische (gratis) zoekresultaten van Google gevonden worden? Of ambieer je zelfs om bovenaan in de zoekresultaten van Google te komen?

Logisch! Iedereen wil met zijn/haar website gevonden worden in Google en het liefst zo hoog mogelijk. Of het haalbaar is om op de nummer 1 positie terecht te komen, hangt van veel verschillende factoren af en is in sommige gevallen helaas niet mogelijk. Maar hoger scoren in de gratis zoekresultaten van zoekmachine Google zeker wel!

Ontwerp zonder titel (11)

Hoe bereik je een hoge positie in de gratis zoekresultaten van Google?

Ik overdrijf niet als ik zeg dat elke webdesign klant mij heeft gevraagd of ik er ook voor zorg dat de website gevonden wordt in Google en wat er gedaan moet worden om hoger in de resultaten te komen.

Omdat deze vraag mij zo vaak werd gesteld, ben ik mij gaan verdiepen in SEO. Want hoe kom je nu hoger in die gratis zoekresultaten?

Om goed of zo hoog mogelijk te scoren in Google is het van belang dat je kijkt naar:

  • De technische SEO (de techniek achter jouw website)
  • Content (zowel teksten als afbeeldingen)
  • Jouw Autoriteit (word je veel genoemd? Bied je waarde?)

Door je in de basis al te richten op bovenstaande SEO pijlers is het mogelijk om hoger te scoren. En ik weet zeker dat jij dat wilt. Anders zat je nu niet op mijn SEO pagina.

Wil je zelf aan de slag met zoekmachine optimalisatie?

Renate Schultz - Webdesign & SEO Wist je datjes Google

Wist je dat...

  • Google meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten per dag verwerkt?
  • 84% van de gebruikers Google 3 keer per dag of vaker gebruikt?
  • 90% van de gebruikers klikt op de eerste zoekresultaten in Google?
  • 23% van alle websitebezoeken start vanuit een zoekmachine als Google?
  • Google de grootste en populairste zoekmachine ter wereld is?

Deze info heb ik natuurlijk gevonden door te Googlen 🙂

Hoe ziet het SEO traject eruit?

Let op: alleen als onderdeel van webdesign Goud

We starten ons traject altijd met een kennismaking. Als het klikt en we zien een samenwerking zitten, dan plannen we een kick-off in. Deze kick-off zorgt ervoor dat we samen een vliegende start kunnen maken!

Heb je naast de kick-off behoefte aan een contentsessie (ook wel UX-sessie of strategiesessie genoemd)? Kijk hier voor alle info.

Als webdesigner kan ik pas aan de slag met het ontwerp, als ik alle content en afbeeldingen ontvangen heb. Op basis van alle teksten en foto's, maak ik één mooi en duidelijk geheel.

Voor de beste start van jouw content creatie, start ik in deze fase al met het zoekwoordenonderzoek. Samen bepalen we jouw focus zoekwoorden en gaan we na welke zoekwoorden relevant zijn en welke gebruikt worden door jouw concurrenten. 

Daarna pakken we snel door het met SEO proof maken van de content. Je kan zelf jouw teksten aanleveren en mij jouw teksten op SEO vlak te laten reviewen. Je ontvangt van mij een handig format hiervoor.

Wil aanvullend je SEO content creatie helemaal uitbesteden aan mij? Dat kan! Neem dan contact met mij op. (optioneel)

Nu we de look and feel bepaald hebben van jouw website, ga ik aan de slag met de techniek. Het is heel belangrijk dat de techniek goed staat voor jouw vindbaarheid. Ik start met het installeren van WordPress, het thema, de builder en belangrijke (betaalde) plug-ins, zoals onder andere Yoast. Dé SEO plug-in. We willen tenslotte dat de basis van jouw website staat als een huis. Veilig, snel en functioneel.

Ook zorg ik in deze fase voor het koppelen van Google Analytics en Google Search Console. 

Daarna verder met het design; deze wordt volledig from scratch opgebouwd, geen templates of standaard pagina's. Want one size fits...nobody!

Het is heel belangrijk dat alles voor livegang grondig getest wordt. Niet alleen jouw website moet goed functioneren, ook jouw vindbaarheid moet goed zijn. Ik zorg er voor dat je gevonden wordt in Google en ook nog eens met de juiste omschrijvingen door de Meta Titel en Meta omschrijving in te voeren voor elke webpagina. 

Hoera, je website is live! De eerste 4 weken na livegang monitor ik alle resultaten op SEO vlak. Aan het eind van deze 4 weken krijg je een rapport. Wil je aan het eind van de nazorgperiode beheer op SEO vlak bij mij afnemen? Dat kan! (scroll even verder voor de mogelijkheden) 

"Wat kost het om goed vindbaar te zijn én te blijven?"

Dit is een van de meest gestelde vragen en niet zo eenvoudig te beantwoorden. Geen SEO beheer traject is namelijk hetzelfde, daarom maak ik altijd een offerte op maat op basis van jouw wensen en ideeën.

Eerste hulp bij SEO:
Schakel mij in als SEO bureau en profiteer van mijn SEO kennis!

Jij hebt geen zin en/of tijd om je zelf te verdiepen in SEO. Je besteed dit liever uit, zodat jij je kunt focussen op jouw business en klanten. Iets waar je namelijk wel blij van wordt. SEO is voor jou een beetje een gedoetje en komt er 'ook nog even' bij.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar iemand die de teksten van jouw (nieuwe) website (her)schrijft? Iemand die jouw nieuwsbrieven kan schrijven en versturen? Of heb je structureel of eenmalig ondersteuning nodig bij het (her)schrijven van SEO blogberichten? 

Waarom zou je kiezen voor Studio Schultz?

Zij vertellen het jou...

Monique B
Monique B
2023-10-02
Ik had een gesprek met Renate ingepland omdat ik benieuwd was naar de huidige SEO-status en vindbaarheid van mijn website en of er wellicht nog verbeter- en aandachtspunten waren. Renate heeft voor mij een SEO-rapport gemaakt en dat hebben we samen doorlopen. Daarin stond al zoveel nuttige informatie waar ik meteen zelf mee aan de slag kon gaan. Ook heeft zij mij uitleg gegeven over Google Search Console en ik weet nu hoe ik ook die tool kan inzetten en gebruiken. Deze gesprekken hebben mij veel inzicht en nieuwe kennis gegeven, waar ik Renate heel dankbaar voor ben.
Marieke Lok
Marieke Lok
2023-09-26
Een fantastische samenwerking die heel relaxt en als vanzelf gaat van A tot Z. Renate begeleid je op een professionele deskundige en enthousiaste wijze door het proces. Ze voelt je behoefte en wensen feilloos aan en ik ben supertrots op het eindresultaat. Een prachtige en functionele website. Bedankt Renate, je bent een topper! Liefs Marieke
Financieel Fijn
Financieel Fijn
2023-09-25
Renate is niet alleen zeer kundig en professioneel, maar ook een heel prettig persoon om mee samen te werken. Minstens zo belangrijk als je het mij vraagt! Ze heeft geholpen mijn website naar de next level te tillen en ook feedback van mijn kant over bijvoorbeeld teksten werd goed opgepakt waardoor het gewenste resultaat ontstond. Aanrader!
Tamara de Roo
Tamara de Roo
2023-08-15
Renate is een enthousiaste, vriendelijke dame. Wij hebben prettig met haar gewerkt. Een vakvrouw die meedenkt en goed begrijpt wat nodig is. Onze ideeën zijn vertaald in een prachtige website.
Angela Wittenberg
Angela Wittenberg
2023-07-19
Renate is een sprankelende en enthousiaste vrouw die met 200% inzet aan de slag gaat voor een prachtig logo en website resultaat. Communicatie verloopt snel en handig zoals de klant dat zelf graag wil: live, per mail, via videobellen. Alles kan. Renate luistert naar de klant en dat zie je terug in de concepten voor de website die ze aanlevert. Feedback wordt supersnel verwerkt en wat Renate zelf niet 1,2,3 weet op te lossen, daarvoor schakelt ze een hulplijn in. Ik heb de samenwerking met Renate als zeer positief ervaren en ik raad een ieder die zoekende is naar een mooie, goed werkende site de diensten van Studio Schultz aan!
Michael Koutstaal
Michael Koutstaal
2023-04-12
Renate, dank voor de daadkrachtige en efficiënte wijze waarop je nu al een aantal keer de content en prestaties van de website hebt verbeterd. Wordt zonder twijfel binnenkort vervolgd!
Sjors Schultz
Sjors Schultz
2023-03-24
Toen ik besloot te gaan freelancen heeft Renate heeft in korte tijd mijn website gebouwd en gelanceerd. Haar werkwijze is gestructureerd en duidelijk, wat heel fijn is als je niet zo goed weet waar je moet beginnen. Ze heeft mijn ideeën en wensen goed kunnen overbrengen naar het eindresultaat. Ik ben er heel blij mee en kan haar iedereen aanraden.
Petra
Petra
2023-02-17
Met de nieuwe foto's die we hadden laten maken van onze nieuwe praktijksamenstelling, wilden we ook graag een nieuwe website. Renate heeft hier met veel geduld en aandacht aan gewerkt. Elk detail wat we aangepast wilden, werd geduldig op gereageerd en vlot bijgewerkt. Er was een fijne communicatie onderling. Het was een hele bevalling 😉 Maar met een prachtig kindje (de website) als resultaat! Heel blij mee. Dankjewel!!
pauline waals
pauline waals
2023-01-30
Toen ik even helemaal overhoop zat met mijn oude website was Renate daar. Vanaf het begin een super klik, mooie plannen en ideeën en vooral bij iedere stap heeft ze mij gerustgesteld: Nu komt het echt goed! En hoe! Mega trots op het eindresultaat! Het hele proces was een feestje!

Veelgestelde vragen - SEO