Jouw blogs goed laten scoren in Google

Bloggen is een geweldige manier om waardevolle content te creëren en om jouw merk of bedrijf online te promoten. Maar om er echt voor te zorgen dat jouw blog wordt gevonden en gelezen door jouw doelgroep, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de vindbaarheid ervan.

Want bloggen is goed voor je vindbaarheid, maar dat betekent niet dat elke blog goed gevonden wordt.

Jij wil vast ook dat jouw blogs goed gevonden worden door zoekmachines. Logisch. Dat wil iedereen. Hieronder tips van mij, blogger én SEO expert, om jou te helpen jouw blog beter vindbaar te maken:

Doe een zoekwoordonderzoek

Doe onderzoek naar de zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt om informatie te vinden die gerelateerd is aan jouw blogonderwerp. Gebruik deze zoekwoorden op strategische plaatsen in je blog, zoals in de titel, subkopjes, inleiding, de tekst zelf en de metabeschrijving.
Maar pas op: voorkom keyword stuffing, want dit kan negatieve gevolgen hebben voor jouw SEO.

Kijk naar de technische aspecten van jouw website

Zorg ervoor dat de technische aspecten van jouw website op orde zijn. Hieronder vallen zaken als laadsnelheid, gebruiksvriendelijkheid en mobiele responsiviteit. Deze aspecten zijn niet alleen belangrijk voor zoekmachines, maar ook voor jouw bezoekers. Zorg er dus voor dat jouw website snel en gebruiksvriendelijk is, zodat bezoekers graag terugkomen.

Zorg voor een kwalitatieve inhoud van jouw blogberichten

Creëer kwalitatieve en relevante inhoud die aansluit op de zoekopdracht van jouw doelgroep. Hoe beter jouw inhoud aansluit op de zoekopdracht, hoe hoger de kans dat zoekmachines jouw pagina bovenaan de zoekresultaten plaatsen. Maar onthoud: jouw inhoud moet vooral informatief en inspirerend zijn voor jouw lezers.

Voeg interne links toe aan jouw blogberichten

Zorg dat jouw blog interne links bevat, zodat zoekmachines gemakkelijk kunnen begrijpen welke pagina’s op jouw website belangrijk zijn. Zo begrijpen zoekmachines beter hoe jouw website in elkaar zit en welke pagina’s het meest relevant zijn.

Maak gebruik van backlinks naar jouw blog

Maak gebruik van backlinks naar jouw blog. Hoe meer kwalitatieve links er naar jouw blog verwijzen, hoe hoger de kans dat zoekmachines jouw pagina hoger in de zoekresultaten plaatsen. Zorg er dus voor dat jouw content interessant en waardevol is voor andere websites, zodat zij naar jouw blog linken.
Neem eens een kijkje op linkpizza.com voor de mogelijkheden.

Promoot jouw website of blog via Social media

Promoot jouw blog via social media kanalen. Als jouw blog veel gedeeld wordt, vergroot dit de kans dat zoekmachines jouw pagina hoger in de zoekresultaten plaatsen. Bovendien bereik je op deze manier een groter publiek en kunnen lezers jouw content gemakkelijker delen.

Let wel op dat je teksten altijd schrijft met de lezer in je achterhoofd. Zij moeten altijd op de eerste plaats komen. Zorg dus voor kwalitatieve en inspirerende content en pas SEO-tactieken op een natuurlijke manier toe. Zo zorg je ervoor dat jouw blog niet alleen goed vindbaar is, maar ook gewaardeerd wordt door jouw lezers!

En tot slot nog even een voorbeeld hoe het niet moet, incl. uitleg :-):

“Als je op zoek bent naar de beste pizza in de stad, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze pizza’s zijn gemaakt met de beste ingrediënten en we hebben veel keuze voor vegetariërs en veganisten. Onze locatie is gemakkelijk te bereiken en we hebben vriendelijke service. Kom vandaag nog langs en probeer onze pizza’s!”

Uitleg:
Wil je hoger scoren in Google, dan moet je het zeker niet zo aanpakken. Deze tekst:

  • Is teveel gericht op de verkoop en te weinig op het optimaliseren van de inhoud van de zoekmachines;
  • Bevat geen zoekwoorden;
  • Bevat geen interne of externe links;
  • Is te kort om goed te ranken;
  • Lijkt meer op een advertentie dan een waardevolle blogpost.

Succes met het schrijven van blogberichten die wél gevonden gaan worden in o.a. Google!

Hulp nodig?