Wat is Offpage SEO?

Offpage SEO gaat over alle optimalisatiemaatregelen die buiten jouw website plaatsvinden. Het doel hiervan is de zichtbaarheid, autoriteit en relevantie van jouw website in zoekmachines te vergroten.
In tegenstelling tot Onpage SEO, richt Offpage SEO zich op externe factoren en activiteiten die de online reputatie van jouw website beïnvloeden. Waar moet je dan zoal aan denken? 

Linkbuilding

Dit is een van de belangrijkste elementen van Offpage SEO. Het verkrijgen van kwalitatieve en relevante backlinks van andere websites naar jouw site wordt beschouwd als een teken van autoriteit en waarde door zoekmachines. Let wel op: het kopen van backlinks wordt niet gewaardeerd door zoekmachines en kan er zelfs voor zorgen dat jouw website lager wordt gerangschikt! 

Social Media

De mate waarin jouw website wordt gedeeld op sociale media en de betrokkenheid van gebruikers op platforms zoals Facebook, Linkedin en Instagram kunnen de Offpage SEO beïnvloeden. Sociale activiteiten worden beschouwd als indicatoren van populariteit en relevantie. Dus actief zijn op Social Media is ook goed voor je vindbaarheid! 

Online vermeldingen en citaten

Het verkrijgen van vermeldingen en citaten op andere websites, zelfs zonder een directe link, kan de geloofwaardigheid van jouw website vergroten. Dit kan bijdragen aan een positieve Offpage SEO.

Gastbloggen

Het schrijven van kwalitatieve gastartikelen voor andere websites in jouw branche kan niet alleen waardevolle links genereren, maar ook de zichtbaarheid en reputatie van jouw site vergroten.

Online beoordelingen

Positieve beoordelingen op beoordelingsplatforms en Google Mijn Bedrijf hebben een positieve invloed op de Offpage SEO. Ze dragen bij aan de geloofwaardigheid en reputatie van het bedrijf.

Branding

Het opbouwen van een sterke merkidentiteit online kan indirect bijdragen aan Offpage SEO. Een bekend en gerespecteerd merk wordt vaak geassocieerd met betrouwbaarheid en relevantie.

Kortom: zorg voor een goede mix van optimalisaties tussen onpage en offpage SEO!

Offpage SEO is van groot belang omdat zoekmachines niet alleen naar de inhoud van de website zelf kijken, maar ook naar hoe de website wordt erkend en gewaardeerd door andere online entiteiten. Een gezonde combinatie van Onpage en Offpage SEO-praktijken is heel belangrijk voor een effectieve zoekmachineoptimalisatiestrategie.

Wil je een bedrijfsprofiel aanmaken bij Google maar weet je niet hoe? Ik heb hier een beknopte handleiding

En wil je het gelijk goed aanpakken? Sinds kort is er een nieuwe optie in Google Mijn Bedrijf: je kan je social media accounts koppelen aan je bedrijfsprofiel! Lees in deze blog hoe je dit eenvoudig zelf kan doen.