Wat is SEO eigenlijk?

In de steeds veranderende digitale wereld is het belangrijker dan ooit om zichtbaar te zijn op het internet met jouw website. Of je nu een bedrijfseigenaar bent, een blogger of een contentmaker, je wilt dat jouw online aanwezigheid opvalt tussen de miljarden webpagina’s die er zijn. Maar hoe zorg je er voor dat jouw website opvalt tussen de massa? Daar kun je SEO voor gebruiken!

SEO of Zoekmachineoptimalisatie

Wat wat is SEO dan precies? SEO staat voor Search Engine Optimization, wat in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie betekent. Kort gezegd is SEO een verzameling technieken en strategieën die worden toegepast om de zichtbaarheid en vindbaarheid van een website te vergroten in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Niet te verwarren met SEA: dit zijn de betaalde zoekresultaten van de zoekmachines en worden ook wel advertenties genoemd.

Hoe werkt SEO?

Optimalisaties doorvoeren aan jouw website om hoger gevonden te worden in de organische zoekresultaten van de zoekmachines kan complex lijken omdat verschillende onderdelen een rol spelen. Maar het basisidee is heel eenvoudig: zoekmachines gebruiken algoritmes om te bepalen welke pagina’s het meest relevant zijn voor een bepaalde zoekopdracht. SEO probeert deze algoritmes te begrijpen en te beïnvloeden, zodat jouw website hoger wordt gerangschikt in de zoekresultaten.

Google-zoekmachine

Het primaire doel van Google, als bedrijf, is om informatie toegankelijk en bruikbaar te maken voor mensen over de hele wereld. Google heeft verschillende diensten en producten, maar de bekendste en meest gebruikte is de zoekmachine. Het belangrijkste doel van de Google-zoekmachine is om gebruikers snel en relevant antwoord te geven op hun zoekopdrachten.

Meer weten over SEO? Lees mijn andere blogs over SEO!