Website summer check

Met de zomer in volle gang is het tijd om je website een verfrissende zomercheck te geven! Net zoals we ons huis opruimen en ons voorbereiden op de zonnige dagen, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de online aanwezigheid van je bedrijf.

Stel je voor: je klanten zoeken naar je producten of diensten terwijl ze ontspannen op het strand zitten, op een terrasje genieten van een verkoelend drankje, of tijdens hun vakantie in een vreemd land. Je website is jouw visitekaartje en een kans om een blijvende indruk achter te laten. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website optimaal presteert, zelfs tijdens het zomerseizoen.

Ik neem je mee naar enkele belangrijke aspecten die je kunt controleren en verbeteren tijdens je “Website Summer Check”:

  • Responsiviteit: Zorg ervoor dat je website volledig responsief is en goed wordt weergegeven op verschillende apparaten, zoals smartphones en tablets. Test de gebruikerservaring op verschillende schermformaten en zorg ervoor dat alle inhoud toegankelijk en gemakkelijk te lezen is, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt.
  • Snelheid: Controleer de laadsnelheid van je website en optimaliseer waar mogelijk. Snellere laadtijden verbeteren niet alleen de gebruikerservaring, maar komen ook ten goede de SEO-prestaties van je website.
  • Navigatie: Maak het je bezoekers gemakkelijk om door je website te navigeren. Controleer of je menustructuur logisch en intuïtief is en of alle links correct werken. Zorg ervoor dat belangrijke informatie, zoals contactgegevens en (aangepaste) openingstijden, gemakkelijk te vinden zijn.
  • Content: Gebruik de zomer als inspiratie om je inhoud op te frissen. Zorg ervoor dat je teksten up-to-date zijn, controleer op grammaticale fouten en breng eventueel wijzigingen aan in je productbeschrijvingen of dienstenpagina’s. En check ook of je tarieven nog goed staan. Overweeg ook om nieuwe zomergerelateerde inhoud toe te voegen, zoals blogartikelen over seizoensgebonden aanbiedingen of vakantietips.
  • Analytics check: Welke pagina’s worden goedbezocht, wanneer haken bezoekers af?⁠⁠ Update je minst converterende pagina.⁠⁠

Dus ga aan de slag en maak je website zomerproof! 

Zonnige groetjes,
Renate

P.s. Door het updaten van jouw website scoor je dikke punten bij Google.

P.p.s. Toch hulp nodig? Schakel mij in!